Doornburgh weer van start anno 2010!

 
Na jaren van afwezigheid moeten de bewoners rondom het voetbalveld van FC Doornburgh weer een onvergetelijke middag hebben gehad. Op zondag de 10e van de 10e van 2010 was het een feit, de plaatselijke FC werd opnieuw van stal gehaald, dit overigens op een schandelijke wijze want de voorzitter was afwezig...

Al met al was het een memorabele voetbalmiddag met de nodige stevige tackles, gehaaide opmerkingen en gelukkig ook nog een serie aan doelpunten.

Sjakie en Colijn zien er toch wel erg fris uit, ze hebben natuurlijk ook een paar jaar uit kunnen rusten... :-)

Er is natuurlijk ook weer een enquete gehouden! Bekijk die hier.

Nog even een paar filmpjes van FC Doornburgh in actie:

Ook komende zondag staat er weer een wedstrijd op het programma, we verwachten toch zeker weer een man of 15 aanwezig, ook de nodige supporters zullen de wedstrijd weer aanschouwen.

Heb je niks te doen komende zondag? Verzamel dan vanaf een uur of 2 in het clubhuis op de PC Hooftstraat en dan gaan we na de 3e start van start op het veld naast de Maria Dommer. Tot zondag!
 

  

Werelds mooi voetbal in Maarssen!

 
De geur van koffie, vermengd met warm banket. Meneer Broekman gaat er eens bij zitten en steekt zijn sigaar aan. Nog even rustig genieten, want over een half uurtje begint de wedstrijd. Al zijn leven lang houdt hij van het spelletje. De mooiste tijd vond hij nog steeds de jaren ’70. Toen Cruijff, Neeskens en Van Hanegem de wereld veroverden met schitterend spel. Een spel dat ook nog eens plezier uitstraalde. Plezier en voetbal. Het moest samengaan.

En daarom was hij ook zo blij dat het weer zondag was. Want tussen al het Champions League-geld,  de Eredivisie-armoede en het UEFA-geweld zou er eindelijk weer écht gevoetbald gaan worden. Voetbal met een lach. Elke zondag om 14.00 uur begon de wedstrijd. Standaard. Weer of geen weer. ’s Zomers was de opkomst groter. Maar ook als de wind om het huis jankte en de sneeuw uit de lucht dwarrelde kwamen ze. Jongemannen, jongens eigenlijk nog speelden voetbal op het veldje naast zijn huis. En hij was er elke zondag bij. Als toeschouwer, maar hij zou er veel voor over hebben om die wandelstok weg te gooien en als spits een potje mee te spelen.

Meneer Broekman kijkt eens naar de klok, het is al bijna twee uur. De regen tikt tegen zijn raam. Zouden ze het dit keer af laten weten? Zou de regen de jongens nu écht genekt hebben? Nog in gedachten verzonken wordt hij opgeschrikt door gezang en het geroffel van noppen op de straatstenen. Daar zijn ze!

Ze wandelen vrolijk voorbij. Ajax-shirtjes, Feijenoord-petjes en een enkele PSV-trui. En ook veel shirts van de Engelse clubs en van een enkele subtopper… Meneer Broekman geniet ervan. Zijn stoel zet hij wat dichter bij het raam, zodat hij alles beter kan zien. Warm bij de kachel kijken naar voetbal. Wat wil een mens nog meer?   

De wedstrijd is inmiddels begonnen. Een keeper met de bijnaam Rüstu heeft de eerste redding al gemaakt en hij gooit de bal naar een ietwat mollige rechtsachter in een FC Utrecht-shirt die hem meteen naar voren ramt. Daar kopt een atletische jongen met een Feyenoord-muts de bal meteen door naar een wat oudere kalende jongen in een blauwe trainingsbroek en hij weet te scoren. 1-0. Er zullen er nog vele volgen…

 Op deze manier heeft één van de buurtbewoners van het veldje bij de Maria Dommer de laatste jaren van zijn leven genoten van ons, de spelers van FC Doornburgh.

Vlak na het overlijden van deze buurtbewoner, die in het echt meneer Broeke heette, is ook Doornburgh rustig ingeslapen. Zonde, want de traditie die wij met zijn allen hadden is nog steeds uniek in midden-nederland. Niet voor niets hebben we de media gehaald en kwamen er steeds meer mensen kijken bij onze wedstrijden.

 Tijd om dit weer op te pakken!

Vind jij dat ook? Zegt het voort. De bedoeling is om met de mensen van het eerste uur weer bij elkaar te komen. Niets gewichtigs, gewoon: om tegen een bal aan te trappen en lol te maken.


Bekijk hier de historie van FC Doornburgh in vogelvlucht! 
 

 
Doornburgh doet mee aan Bison zomercompetitie 2009! 

Bekijk de nieuwe website op www.doornburgh.nl/bison2009 !!

De tijden dat Doornburgh wekelijks op haar veld te bewonderen is zijn helaas voorbij. Nog regelmatig werd er wel in de zaal gevoetbald, onder andere bij het Jan Indoor Tournament. Er werd nog regelmatig geoefend tegen MVC en ook het nieuwe team van Melvin van Alem kreeg er flink van langs!

Vanaf mei 2009 zal Doornburgh tot aan de zomer weer wekelijks te zien zijn, wel is waar niet op haar veld maar dit keer in de zaal! Dik Reumerman is de initiatiefnemer van de competitie en is druk bezig om alle puntjes op de I te zetten zodat we in mei van start kunnen gaan. De competitie zal gespeeld worden tussen 9 teams die allen een keer tegen elkaar zullen spelen, de maandagavond zal als wedstrijddag fungeren.

Binnenkort zal er een website gelanceerd worden waar onder andere het programma, wedstrijdverslagen, statistieken en teaminformatie te vinden zal zijn. Tot nog toe kunnen we in ieder geval de selectie prijsgeven van Doornburgh: Dennis, Frank, Hedde, Henk, Jeffrey, Jeroen, Martijn, Pim, Robin en Willem zullen de eer verdedigen. Binnenkort zal er meer informatie volgen op deze website.
 

Doornburgh contracteert Petrovic!
 
Een delegatie van FC Doornburgh heeft afgelopen week op de tribune gezeten bij de wedstrijd Jong Nederland tegen Jong Israel, in de hoop nieuw talent te contracteren. Helaas werden er weinig opvallende spelers gescout. We hebben wel contacten opgedaan bij Zeljko Petrovic, onder andere oudspeler van RKC, die een contract heeft getekend om nog een seizoen op het hoogste niveau te spelen bij FC Doornburgh. We zijn erg blij met deze nieuwe speler die van grote waarde kan zijn voor de club, aldus voorzitter Willem Brouwer tijdens de persconferentie.


Foto van de contractbesprekingen
 

Doornburgh weer van start!!!

 
Sinds April 2005 is FC Doornburgh niet meer actief geweest op zijn veld aan de Dr. Ariënslaan. Door de verbouwingen rondom het veld en de steeds minder geworden opkomst was de beste club van Maarssen genoodzaakt een langere pauze in te stellen. Om nu meteen weer iedereen wekelijks op het veld te krijgen is een erg grote stap, daarom hebben we besloten een openingswedstrijd te houden, en vervolgens aan te kijken hoe verder te gaan. Een ding is duidelijk, iedereen heeft weer zin om lekker een balletje te trappen!!

Zondag 15 April 2007, 15:00 uur!!

Op zondag 15 April, dit keer vanaf 3 uur s`middags is iedereen welkom. De opening zal weer groots gevierd worden, en alle Doornburgh-leden zijn hier dan ook bij uitgenodigd. Speciaal voor de aftrap van deze openingswedstrijd zal een VIP ingevlogen worden, zorg dus dat je stipt om 3 uur op het veld aanwezig bent!
 

 

Doornburgh doet weer mee aan Bison Indoor Tournament!!!

 
Op vrijdag 23 Juni 2006 laat Doornburgh na een grote periode van stilte weer eens iets van zich horen! We doen namelijk mee aan het zaalvoetbaltoernooi georganiseerd door Dik Reumerman van MVC. De selectie van Doornburgh is alweer rond, hij zal bestaan uit Dennis, Jeroen, Henk, Hedde, Robin, Martijn, Jeffrey en Willem.

We hopen natuurlijk dat er veel supporters van Doornburgh die dag aanwezig zullen zijn! Na de verloren finale van vorig jaar wordt het weer tijd dat Doornburgh de beker mee naar huis neemt en voor de 3e keer kampioen wordt! We gaan ons best dan ook zeker doen!
 

 

Doornburgh wint van MVC!


FC Doornburgh heeft vrijdag de 18e een oefenwedstrijd gespeeld tegen MVC. Dit keer speelde Doornburgh met Dennis Koole op doel, en in het veld, Pim, Michael, Hedde, Martijn, Frank en Willem.

Doornburgh speelde een goede wedstrijd die uiteindelijk werd gewonnen met 8-5. De foto`s kun u nu vinden in de fotogalerij.